• فروشنده هستم...
  • خریدار هستم...
  • هنرمند هستم...


  • سرویس غرفه رایگان
    • یک غرفه مجازی رایگان با امکانات یک فروشگاه اینترنتی، در اختیار شماست...
  • عرضه صنایع دستی شما
    • اینجا محل عرضه آثار و هنر صنایع دستی ایرانی، در سطوح مختلف تولید صنایع دستی است...
  • امکانات یکسان برای همه
    • همه می توانند محصول خود را عرضه نمایند... مشاغل خانگی .... صنایع دستی ... تولید کارگاهی



  • ارسال رایگان
    • بدون پرداخت هزینه ارسال پستی، کالای خود را درب منزل یا محل کار خود ، تحویل بگیرید...
  • کوپن تخفیف خرید
    • معادل مبلغ خرید ، کوپن تخفیف دریافت کنید و آن را به دوستان خود هدیه دهید...
  • شرکت در قرعه کشی
    • از امتیاز شرکت در قرعه کشی بهره مند شوید...هر یک میلیون تومان جایزه تنها بین 500 نفر اول قرعه کشی خواهد شد...



  • سرویس غرفه رایگان
    • یک غرفه مجازی رایگان با امکانات یک فروشگاه اینترنتی، در اختیار شماست...
  • عرضه آثار هنری شما
    • ذوق و هنر اصیل ایرانی خود را اینجا نمایش دهید...
  • امکانات یکسان برای هنرمندان
    • مهم نیست در چه سطحی هستید... شما هنرمند هستید و آثار شما ارزشمند است ...

پینک مارکت

پورتال ایرانی نمایش کالا

عرضه محصولات صنایع دستی و آثار هنری

مقالات سایت


همه مقالات
گردشگری
آموزشی
فرهنگی و هنری
مقالات سایت
صنایع دستی


همه چیز درباره گیاه زعفران

درباره گیاه زعفران بیشتر بدانید...

 

شکل ظاهری و فرآوری زعفران

گلهای گیاه زعفران ارغوانی و به شکل لوله ای دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهی می گردد. نام علمی این گیاه Crocus sativus می باشد. زعفران خیلی مرغوب قسمت كلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكیل می‌دهد . برداشت زعفران بدین صورت است كه قسمت كلاله هر گل را جدا می کنند و لای كاغذ قرار می دهند تا خشك شده و سپس آن را بسته‌بندی می كنند . در حالت استاندارد،  باید ‌٥٠ عدد از الیاف زعفران بیشتر از‌٢٧٧/٠ گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن ‌١٣ درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند ‌٧٠٠ سانتیمتر مكعب آب را کاملا، رنگی نماید.

تركیبات شیمیایی زعفران

زعفران شامل مواد چرب ، املاح معدنی ، موسیلاژ و اسانس های فراوان می‌باشد .همچنین ، رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای بنام كروسین است. پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای جانوران كشنده است .

خواص داروئی زعفران

طبع زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

مهمترین خاصیت زعفران كه از قدیم الایام از آن استفاده می‌شده است درمان افسردگی می‌باشد .زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ می‌باشد.خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود، اثر مسكن درد دارد، قاعده آور است، باعث تحریك اعصاب می‌شود، زعفران بسیار خون ساز است و گردش خون را منظم می‌سازد، مصرف زعفران خونریزی‌های بعد از زایمان را از بین می‌برد، كبد را تصفیه و پاک می‌سازد، سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد و …

ترکیبات زعفران و سلامتی

زعفران شامل موادی مانند منگنز، ویتامین C، آهن ، پتاسیم و ویتامین B6 هست. منگنز قند خون را تنظیم نموده و به بهبود سوخت ساز بدن و جذب کلسیم هم کمک می کند و به تقویت هرمون های جنسی نیز کمک شایانی می نماید.

ویتامین C نیز جهت مبارزه و مقاومت بدن در مقابل عفونت است و آهن تصفیه کننده و مکمل خونی مهمی به شما می آید.

همچنین ویتامین B6 در تشکیل سلول های خونی و آرامش اعصاب نقش دارد و پتاسیم هم بر تعادل مایعات در بدن تاثیر دارد و در صورتیکه میزان آن در بدن کاسته شود ، باعث گرفتگی عضلات  خواهد شد.

زعفران شامل بیش از 150 ترکیب متفاوت است. به عنوان مثال پیکروکروسین به عنوان ماده اصلی طعم و مزه و سافرنال عطر و رایحه زعفران رو ایجاد می نمایند و رنگ زیبای زعفران هم که از کروسین موجود در زعفران ماشی می شود.

بسیاری از خواص دارویی این ادویه به دلیل وجود کاروتنوئید ها و آنتی اکسیدان های موجود در زعفران است بدن را در مقابل بسیاری از آسیب ها و بیماریها مصون نگه خواهد داشت.

 

دم کردن زعفران

مقدار یک قاشق چایخوری زعفران خشک شده رو کاملا پودر کنید و در یک قوری کوچک که حاوی حدود یک استکان آب جوش هست بریزید و درش رو بذارید. مثل چای اون رو روی حرارت غیر مستقیم کتری یا سماور قرار بدید تا در طول 20 دقیقه تا نیم ساعت به آرامی رنگ پس بده و غلیظ بشه. از این مایع میتونید برای خوش طعم و رنگ کردن غذاها و پلو ها استفاده کنید. همچنین میتونید مقدار 3/1 قاشق چایخوری زعفران رو در یک قوری به همراه چای قرار بدید تا دم بکشه و به همرا نبات یک چای زعفران خوش عطر و طعم نوش جان کنید.

 

ساخت گرد زعفران

زعفران را در فر با حرارت ‌٢٥ درجه سانتیگرد خشك كرده و سپس آسیاب كنید و از الك خیلی ریز كنید تا گرد نرمی بدست آید.اخیرا ، نوعی از روش مصرف به صورت اسپری نیز ، رایج شده است که البته قطعا به دلیل استفاده از نگه دارنده ها و تغییر فرمول شیمیایی این ماده غذایی ، کیفیت زعفران اسپری را تحت تاثیر قرار می دهد.

اصول نگهداری زعفران

زعفران را باید در شیشه‌های دربسته و دور از نور نگهدری كرد؛ زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می‌دهد .


منبع : پینک مارکت

مقالات مشابه


درباره شاسی عکس بیشتر بدانید.

چرا آدم ها دنیا را متفاوت می بینند؟

چگونه در زندگی زناشویی مثبت اندیش باشیم

نگاهی به راه های افزایش اعتماد به نفس

عوامل عدم موفقیت شغلی چیست؟

چگونه در لحظات سخت زندگی قوی باشیم و به خود کمک کنیم؟

هدایت به بالای صفحه